Offcanvas Section

Шаховски савез Републике Српске (ШСРС) је кровна спортска организација која окупља шаховске клубове на територији Републике Српске, те организује званична појединачна и екипна такмичења. ШСРС је одржавањем оснивачке Скупштине основан 8. октобра 1992. године у Банском двору у Бањалуци. ШСРС броји 42 члана/клуба.

  • Адреса: Младена Стојановића бр. 10, 78000 Бања Лука, РС – БиХ
  • Сајт: www.ssrepublikesrpske.com
  • Е-маил: sahovskisavezrs(@)gmail.com
  • Фацебоок: www.facebook.com/sahovskisavez
  • Инстаграм:
  • Телефон: (+387)051/317-851
  • ЈИБ: 4400972360000
  • Жиро рачун: 562-099-00002304-81 (НЛБ Банка А.Д. Бања Лука)
субота, октобар 23, 2021
НОВО: Почела Прва лига РС за 2021. годину !
Званични сајт Шаховског савеза Републике Српске www.ssrepublikesrpske.org

Рјешењем од 1. септембра ове године, Министарство породице, омладине и спорта позитивно је одговорило на захтјев Шаховског савеза Републике Српске и у Регистар спортских организација и других организација у области спорта, уписало Александра Ковача као лице овлашћено за заступање и представљање Савеза.

У образложењу се Министарство позвало на Рјешење Основног суда у Бањој Луци од 17. јуна ове године, којим је у Регистар удружења и фондација извршен упис Ковача.

Рјешењем Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, заокружен је упис промјена извршених 15. марта 2020. године на скупштини Шаховског савеза Републике Српске у Бањи Дворови. 

Како и поред свих ових радњи нису престале активности претходног руководства у вези лажног предстаљања и нелегалних активности, Шаховски савез Републике Српске поднио је кривичне пријаве против одговорних лица, а тужбе против правних лица која не поштују елементарни правни оквир и чињенично стање. О исходу свих ових активности, шаховска јавност у Српској биће благовремено обавјештена.

Повезане вијести:

Суд издао извод из регистра за ШС РС - Александар Ковач једино уписано овлашћено лице

Суд донио рјешење о упису Александра Ковача за предсједника ШСРС

Најновији чланци на сајту ШСРС

0
Shares