Offcanvas Section

Шаховски савез Републике Српске (ШСРС) је кровна спортска организација која окупља шаховске клубове на територији Републике Српске, те организује званична појединачна и екипна такмичења. ШСРС је одржавањем оснивачке Скупштине основан 8. октобра 1992. године у Банском двору у Бањалуци. ШСРС броји 42 члана/клуба.

  • Адреса: Младена Стојановића бр. 10, 78000 Бања Лука, РС – БиХ
  • Сајт: www.ssrepublikesrpske.com
  • Е-маил: sahovskisavezrs(@)gmail.com
  • Фацебоок: www.facebook.com/sahovskisavez
  • Инстаграм:
  • Телефон: (+387)051/317-851
  • ЈИБ: 4400972360000
  • Жиро рачун: 562-099-00002304-81 (НЛБ Банка А.Д. Бања Лука)
понедељак, септембар 20, 2021
НОВО: Почела Прва лига РС за 2021. годину !
Званични сајт Шаховског савеза Републике Српске www.ssrepublikesrpske.org

Поводом последњих дешавања и агресивног пласирања нетачних информација од стране представника бивше „власти“ у ШС РС, на захтјев Александра Ковача, предсједника Шаховског савеза Републике Српске, Основни суд у Бањој Луци издао је 08. јула Извод из регистра, у коме недвосмислено пише:

„Рјешењем број Ф-1-146/07 од 17.06.2020. године одобрен је упис промјена, промјена лица овлашћеног за заступање и представљање ШАХОВСКОГ САВЕЗА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, са сједиштем у Бањој Луци.

Лице овлашћено за заступање и представљање је

  1. АЛЕКСАНДАР КОВАЧ, предсједник Удружења“

Извод из судског регистра можете преузети овдје.

Тим поводом, предсједник Шаховског савеза Александар Ковач, саопштио је следеће:

„Према мом поимању права, даном издавања рјешења ја сам уписан у Регистар удружења и фондација као лице овлашћено за заступање ШС РС и такав статус имам све до доношења неког новог рјешења или правоснажности последњег рјешења.

Можда гријешим, али сваком писменом из овог извода јасно је каква су чија права. Иако је жалбу на рјешење Основног суда, Радован Грдинић уложио на меморандуму, овјерио печатом и потписао као предсједник ШС РС, у последњем пасусу он се помиње искључиво као физичко лице, очигледно без било каквих овлашћења.

Од стране лица која су до сада вршила власт у Шаховском савезу Републике Српске, настављена је беспризорна кампања којом се доказује да чињењем одређених радњи, ја кршим закон. Међутим, мене су селективним тумачењем права посебно забринуле неке реномиране институције у Републици Српској.

Као грађанин Републике Српске, који прије свега поштује законе своје државе, ја сам се Основном суду у Бањој Луци обратио са молбом за тумачење тренутног стања са потпуно јасним питањем:

КО ЈЕ ОСОБА, КОЈА ОД 17.06.2020. ДО ДОНОШЕЊА БИЛО КАКВОГ НОВОГ РЈЕШЕЊА ИЛИ ПРАВОСНАЖНОСТИ ОДЛУКЕ ОКРУЖНОГ СУДА, ИМА ПРАВО ДА ПРЕДСТАВЉА И ЗАСТУПА ШАХОВСКИ САВЕЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ? ДА ЛИ ЈЕ ТО АЛЕКСАНДАР КОВАЧ ИЛИ РАДОВАН ГРДИНИЋ?

У правном смислу, овдје се не поставља питање правоснажности, већ питање извршности поменутог Рјешења од 17.06.2020. Као грађанин сматрам једино могућим да мјеродавно тумачење затражим од мјесно надлежног регистарског суда.

О добијеном тумачењу, ускоро ћу благовремено обавијестити шаховску јавност Републике Српске.“

Повезане вијести:

Одлуке са 1. сједнице Извршног одбора ШС РС

Суд донио рјешење о упису Александра Ковача за предсједника ШСРС

Најновији чланци на сајту ШСРС

0
Shares