Offcanvas Section

Шаховски савез Републике Српске (ШСРС) је кровна спортска организација која окупља шаховске клубове на територији Републике Српске, те организује званична појединачна и екипна такмичења. ШСРС је одржавањем оснивачке Скупштине основан 8. октобра 1992. године у Банском двору у Бањалуци. ШСРС броји 42 члана/клуба.

  • Адреса: Младена Стојановића бр. 10, 78000 Бања Лука, РС – БиХ
  • Сајт: www.ssrepublikesrpske.com
  • Е-маил: sahovskisavezrs(@)gmail.com
  • Фацебоок: www.facebook.com/sahovskisavez
  • Инстаграм:
  • Телефон: (+387)051/317-851
  • ЈИБ: 4400972360000
  • Жиро рачун: 562-099-00002304-81 (НЛБ Банка А.Д. Бања Лука)
среда, октобар 20, 2021
НОВО: Почела Прва лига РС за 2021. годину !
Званични сајт Шаховског савеза Републике Српске www.ssrepublikesrpske.org

Послије доношења рјешења Основног суда у Бањалуци, о упису Александра Ковача као лица овлаштеног за представљање и заступање, Извршни одбор ШС РС одржао је своју прву сједницу. С обзиром на постојеће околности, сједница је одржана електронски, уз учешће свих чланова.

С обзиром да претходни в.д. секретара није предао печат и документацију, у року остаљеном од стране предсједника, ИО је овластио Александра Ковача да спроведе оглашавање досадашњег печата ШС РС неважећим, као и да приступи изради новог печата. Све те радње спроведене су одмах по завршетку сједнице.

Значајне промјене извршене су у канцеларији савеза. Досадашњи  в.д. секретара Бранко Томић разријешен је дужности, а Уговор о дјелу потписан са њим сторниран је. Проглашена је ништавом одлука претходног састава Извршног одбора о разрјешењу Миладина Гаврића са мјеста секретара, као и раскид Уговора о раду са њим, јер таква одлука није ни спроведна у Јединственом регистру Пореске управе, док је за стручног сарадника именован Немања Шипка.

Слиједећи одлуку Скупштине ШС РС, Извршни одбор одлучио је да ће регистрација клубова и чланова бити спроведена у трајању до 10. јула ове године. Због сложене финансијке ситуације, свим регистрованим клубовима биће омогућено да регистрациону таксу измире до почетка првог такмичења на коме ће учествовати чланови тог клуба, а регистрационе таксе ће, изузетно за 2020. годину, буду умањене за 100 КМ по свакој категорији клубова.

Извршни одбор ШСРС заузео је становиште да ни један клуб не може да трпи последице због ситуације око двојних такмичења организованих у 2019. години. Због тога је одлучено да, поред клубова који су напустили Премијер лигу Бих или ушли из Друге лиге, на такмичење Прве лиге Републике Српске буду позвани сви клубови који су прволигашки статус имали и 2019. године. У случају потребе, попуна лиге вршиће се према пласману са такмичења у 2019. години.

Повезане вијести:

Суд донио рјешење о упису Александра Ковача за предсједника ШСРС

Најновији чланци на сајту ШСРС

0
Shares