Offcanvas Section

Шаховски савез Републике Српске (ШСРС) је кровна спортска организација која окупља шаховске клубове на територији Републике Српске, те организује званична појединачна и екипна такмичења. ШСРС је одржавањем оснивачке Скупштине основан 8. октобра 1992. године у Банском двору у Бањалуци. ШСРС броји 42 члана/клуба.

  • Адреса: Младена Стојановића бр. 10, 78000 Бања Лука, РС – БиХ
  • Сајт: www.ssrepublikesrpske.com
  • Е-маил: sahovskisavezrs(@)gmail.com
  • Фацебоок: www.facebook.com/sahovskisavez
  • Инстаграм:
  • Телефон: (+387)051/317-851
  • ЈИБ: 4400972360000
  • Жиро рачун: 562-099-00002304-81 (НЛБ Банка А.Д. Бања Лука)
четвртак, јул 25, 2024
Званични сајт Шаховског савеза Републике Српске www.ssrepublikesrpske.org

Рјешењем од 6. априла 2021. године, које је у међувремену постало правоснажно, Окружни суд у Бањој Луци одбио је жалбу Радована Грдинића и потврдио рјешење Основног суда у Бањој Луци, којим је Александар Ковач уписан као особа овлаштена за заступање и представљање Шаховског савеза Републике Српске.

Овим рјешењем стављена је и правна тачка на период једногодишње кризе у Шаховском савезу Републике Српске, који је трајао од јула 2019. до краја јуна 2020. године.

И прије поменутог рјешења, тачку на кризу у највишој шаховској институцији Српске ставила је шаховска стварност и догађаји који су смјењивали један другог. Недавно Кадетско и омладинско првенство Републике Српске на Палама најбољи је примјер како данас Шаховски савез Републике Српске функционише.

Поводом овог рјешења, а послије извршене примопредаје, предсједник Шаховског савеза Републике Српске Александар Ковач обратиће се шаховској јавности.

Пресуду и облазложење Окружног суда можете погледати у наставку:

Повезани чланци:

Министарство породице, омладине и спорта РС уписало Александра Ковача у регистар

Суд донио рјешење о упису Александра Ковача за предсједника ШСРС

Одржана Скупштина Шаховског савеза РС - изабрано ново руководство (видео)

Најновији чланци на сајту ШСРС

0
Shares