Offcanvas Section

Шаховски савез Републике Српске (ШСРС) је кровна спортска организација која окупља шаховске клубове на територији Републике Српске, те организује званична појединачна и екипна такмичења. ШСРС је одржавањем оснивачке Скупштине основан 8. октобра 1992. године у Банском двору у Бањалуци. ШСРС броји 42 члана/клуба.

  • Адреса: Младена Стојановића бр. 10, 78000 Бања Лука, РС – БиХ
  • Сајт: www.ssrepublikesrpske.com
  • Е-маил: sahovskisavezrs(@)gmail.com
  • Фацебоок: www.facebook.com/sahovskisavez
  • Инстаграм:
  • Телефон: (+387)051/317-851
  • ЈИБ: 4400972360000
  • Жиро рачун: 562-099-00002304-81 (НЛБ Банка А.Д. Бања Лука)
понедељак, септембар 20, 2021
НОВО: Почела Прва лига РС за 2021. годину !
Званични сајт Шаховског савеза Републике Српске www.ssrepublikesrpske.org

Бројне активности новоизабраног предсједника Шаховског савеза Републике Српске Александра Ковача настављене су и протекле седмице. Поред радних састанака у званичним институцијама, у оквиру обећања да ће обићи све шаховске клубове у Републици Српској, Ковач је посјетио "ПОШК" Поточане и два клуба у Бањалуци.

Домаћин састанка, у властитим клубским просторијама, био је Мирослав Попадић - предсједник ПОШК-а, који је уједно и члан Извршног одбора ШС РС. Састанку је присуствовао и г. Недељко Милановић - шаховски радник у пензији који је уједно и један од оснивача ПОШК-а - клуба с вишедеценијском традицијом који је препознатљих по Светосавском и Осмомартовском турниру.

Поред тема које се тичу актуелне проблематике и стања у ШС РС те могућих модалитета да се стање поправи, предсједник ПОШК-а је изразио пуну подршку конкретним плановима рада и активности ШС РС у којем ће безрезервно узети учешће. Констатовано је да се мора обновити шаховска секција у основној школи у Поточанима, повећати база дјеце која играју шах како би најбољи кадети и омладинци у наредној фази подмладили играчке селекције клуба. За све ове активности ПОШК ће имати пуну подршку ШС РС што ће бити и једна од тема разговора с руководством општине Прњавор.

Два важна клуба за шаховски спорт у Бањалуци и Републици Српској, шаховски клуб инвалида "Балкан-1926" и Каиса шах-клуб "Др Милан Јелић", су такође веома срдачно угостила Ковача - предсједника ШС РС. Оба поменута клуба је основао уважени шаховски радник Миладин Симић који је нажалост, у 61 години живота, фебруара ове године преминуо. Супруга Данка и син Божидар Симић су у разговорима истакли одлучност у својим намјерама да се настави досадашњи обим активности оба клуба за шта ће имати снажну и конкретну подршку ШС РС и предсједника лично.

Разговарано је о плановима да се традиционални међународни турнир, који је Миладин Симић организовао сваке године поводом 3. Децембра - Свјетског дана особа с инвалидитетом, обавезно настави у Народној Скупштини Републике Српске уз промјену назива такмичења. Тиме би на најбољи начин од заборава било сачувано дјело и резултати великог човјека и шаховског радника Миладина Симића који је оставио неизбрисив траг у шаху Републике Српске.

Повезане вијести:

Предсједник ШСРС Александар Ковач посјетио шаховске клубове у Градишци и Приједору

Предсједник ШСРС Александар Ковач посјетио шаховске клубове у Рибнику и Шипову

Најновији чланци на сајту ШСРС

0
Shares