Offcanvas Section

Шаховски савез Републике Српске (ШСРС) је кровна спортска организација која окупља шаховске клубове на територији Републике Српске, те организује званична појединачна и екипна такмичења. ШСРС је одржавањем оснивачке Скупштине основан 8. октобра 1992. године у Банском двору у Бањалуци. ШСРС броји 42 члана/клуба.

  • Адреса: Младена Стојановића бр. 10, 78000 Бања Лука, РС – БиХ
  • Сајт: www.ssrepublikesrpske.com
  • Е-маил: sahovskisavezrs(@)gmail.com
  • Фацебоок: www.facebook.com/sahovskisavez
  • Инстаграм:
  • Телефон: (+387)051/317-851
  • ЈИБ: 4400972360000
  • Жиро рачун: 562-099-00002304-81 (НЛБ Банка А.Д. Бања Лука)
понедељак, септембар 20, 2021
НОВО: Почела Прва лига РС за 2021. годину !
Званични сајт Шаховског савеза Републике Српске www.ssrepublikesrpske.org

Сходно свом програму и обећању из недавног обраћања, предсједник Шаховског савеза Републике Српске Александар Ковач посјетио је шаховске клубове у Градишци и Приједору.

На састанку одржаном у просторијама ШК "Козара" Градишка, поред клуба домаћина присуствовали су и представници шаховских клубова "Лијевче" из Нове Тополе и "Поткозарје" из Горњих Подградаца, као и клуба у оснивању "Крајишник" из Нове Тополе.

Састанку су присуствовали и предсједник Такмичарске комисије ШС РС Споменко Баврлић и шаховски судија Димитрије Грчић. Дискутовано је о бројним темама, а прије свега о тренутном правном статусу руководства ШС РС. Током пријатељског разговора, чуле су се иницијативе о могућностима да регистрационе таксе за 2020. годину буду умањене, због тешке финансијске ситуације, а посебно је истакнуто да клубови не би смјели имати посљедице због двојних такмичења у 2019. години. Такође, предложено је да се такмичење Друге лиге и даље одржава у истом региону јер већина клубова тиме има знатно смањене трошкове.

Током састанка Александар Ковач је посебно истакао да је више пута нудио компромис и договор, како би се избјегле даље подјеле у Савезу, али да његови позиви до сада нису имали позитиван одговор.

У Приједору се Ковач састао са представницима ШК "Рудар", а састанку је присуствовао и предсједник Скупштине ШС РС, Проф. др Никола Војводић. Предсједник ШК "Рудар" и члан ИО ШС РС Раде Јаворић, посебно је нагласио значај иницијативе да шах нађе мјесто у образовном програму основних школа у Републици Српској. Руководство клуба дало је пуну подршку Ковачу у напорима да у што краћем року ШС РС организационо и финансијски постигне потпуну стабилност.

Најновији чланци на сајту ШСРС

0
Shares