Offcanvas Section

Шаховски савез Републике Српске (ШСРС) је кровна спортска организација која окупља шаховске клубове на територији Републике Српске, те организује званична појединачна и екипна такмичења. ШСРС је одржавањем оснивачке Скупштине основан 8. октобра 1992. године у Банском двору у Бањалуци. ШСРС броји 42 члана/клуба.

  • Адреса: Младена Стојановића бр. 10, 78000 Бања Лука, РС – БиХ
  • Сајт: www.ssrepublikesrpske.com
  • Е-маил: sahovskisavezrs(@)gmail.com
  • Фацебоок: www.facebook.com/sahovskisavez
  • Инстаграм:
  • Телефон: (+387)051/317-851
  • ЈИБ: 4400972360000
  • Жиро рачун: 562-099-00002304-81 (НЛБ Банка А.Д. Бања Лука)
четвртак, јун 24, 2021
НОВО: Окружни суд ставио тачку - рјешење у прилогу !
Званични сајт Шаховског савеза Републике Српске www.ssrepublikesrpske.org

Предсједник Шаховског савеза Републике Српске Александар Ковач, са сарадником Немањом Шипком, посјетио је техничког организатора 27. Кадетског првенства Републике Српске које се одржава у Требињу од 6. до 8. новембра 2020. године.

На састанку је делегацију шаховског клуба „Требиње“ предводио г. Велимир Реметић, а поред њега су били и предсједник УО г. Кочо Говедарица и секретар клуба г. Тихомир Симанић, те медијски сарадник Небојша Колак. Разговарано је о свим организационим детаљима с нагласком на поштовање свих мјера Владе Републике Српске и Института за јавно здравство, како би такмичење протекло у најбољем реду без здравствених посљедица по учеснике и пратиоце. Констатовано је да се све одвија по планираној динамици те да се очекују млади шахисти из читаве Републике Српске.

Делегација ШС РС посјетила је и Град сунца и увјерила се у услове смјештаја и такмичења. Такмичари ће бити подјељени у више сала за игру у оквиру комплекса Града Сунца. Обавезно ће бити мјерење температуре прије уласка у салу за игру, столови распоређени у складу с важећим прописаним размацима, уз обавезно ношење заштитних маски и средства за дезинфекцију руку прије почетка сваке партије.

Шаховски савез је као и до сада обезбједио бесплатно комплетан заштитни материјал: маске и средства за дезинфекцију за сваким столом.

Треба напоменути да је ново руководтво, изабрано 15. марта 2020. године, у овако отежаним околностима успјело до сада организовати четири званична такмичења из календара Шаховског савеза Републике Српске и то у периоду од августа до октобра ове године уз важну чињеницу да није забиљежен нити један здравствени проблем код неког од учесника.

Повезане вијести:

27. Кадетско и омладинско првенство РС биће одржано од 06. до 08. новембра у Требињу

Најновији чланци на сајту ШСРС

0
Shares