Offcanvas Section

Шаховски савез Републике Српске (ШСРС) је кровна спортска организација која окупља шаховске клубове на територији Републике Српске, те организује званична појединачна и екипна такмичења. ШСРС је одржавањем оснивачке Скупштине основан 8. октобра 1992. године у Банском двору у Бањалуци. ШСРС броји 42 члана/клуба.

  • Адреса: Младена Стојановића бр. 10, 78000 Бања Лука, РС – БиХ
  • Сајт: www.ssrepublikesrpske.com
  • Е-маил: sahovskisavezrs(@)gmail.com
  • Фацебоок: www.facebook.com/sahovskisavez
  • Инстаграм:
  • Телефон: (+387)051/317-851
  • ЈИБ: 4400972360000
  • Жиро рачун: 562-099-00002304-81 (НЛБ Банка А.Д. Бања Лука)
понедељак, септембар 20, 2021
НОВО: Почела Прва лига РС за 2021. годину !
Званични сајт Шаховског савеза Републике Српске www.ssrepublikesrpske.org

Драги шаховски пријатељи, искрено се надам да сте доброг здравља изашли из периода епидемије вируса „Ковид 19“. Вјерујем да је сада вријеме када можемо почети разговоре о настављању активности нашег савеза. Проглашењем краја ванредног стања, стекли су се услови да Основном суду предамо захтјев за регистрацију одлука скупштина ШС РС, одржане у Бањи Дворови 15. марта и ускоро очекујемо позитивно решење.

Већ наредних дана јавиће вам се моји сарадници, како би прикупили податке о контактима овлашћених лица свих шаховских клубова у Републици Српској. Моја жеља је да у што краћем периоду обиђем све клубове, без обзира на то коју су страну подржали у дешавањима у протеклих годину дана. Желим да се упознам са шахистима и шаховским радницима и у директним разговорима стекнем праву слику о проблемима у нашем шаху.

Када су такмичења у питању, могу да саопштим добре вијети. Шаховски савез Републике Српске до краја године одржаће сва предвиђена такмичења из свог календара. У јулу планирамо Кадетско и омладинско првенство Републике Српске, у августу такмичење Прве и Друге лиге. Куп Републике Српске планирамо за октобар, аматерско првенство за новембар, а у истом мјесецу вјерујемо да можемо послије дужег времена организовати појединачна Првенсства Републике Српске за мушкарце и жене.

Поред тога планирамо и омасовљење и подмлађивање наше судијске организације, тако што ћемо организовати два семинара за судије, током неког од масовних такмичења.

Увјерен сам да у наредних шест мјесеци можемо имати опорављен, финансијски стабилан и јединствен Шаховски савез Републике Српске. Да у то не вјерујем, не бих се прихватао ове функције.

Александар Ковач

Предсједник Шаховског савеза

Републике Српске

Најновији чланци на сајту ШСРС

0
Shares